Actueel

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

De stem van de leerlingen in de Staat van de Leerling 2017

Wat is een goede leraar? Hoe passend is passend onderwijs? En vinden leerlingen dat ze in het onderwijs gelijke kansen hebben? Over deze thema’s laten zij hun stem horen in de Staat van de Leerling 2017.

Reporters

Een hbo-student leidt zes basisschoolleerlingen op tot ‘vliegende reporters’. Voor de Staat van de Leerling bevragen zij leerlingen en docenten van andere scholen. Uit het voortgezet onderwijs werken vijf leerlingen hard aan een enquête die ze onder vo-leerlingen in het hele land verspreiden. Bovendien denken ze na over interviews met leerlingen, docenten en politici. Vanuit het mbo werken drie studenten aan de Staat van de Leerling. Zij laten met een vragenlijst en interviews de mening van de mbo’ers horen.

Kunst op het congres

Net als vorig jaar brengen leerlingen uit het speciaal onderwijs met kunstwerken hun stem in beeld. Ze zijn te zien in museum Boijmans in Rotterdam en hangen ook in De Fabrique in Utrecht op 12 april tijdens het congres de Staat van het Onderwijs. Hier vertellen de makers van de Staat van de Leerling in hun eigen workshop eveneens de belangrijkste boodschappen uit hun rapport.